WOS/Ruud de Jong

HVC'10 houdt zicht op handhaving na zege op Lyra, VDL degradeert

HVC'10 heeft de eerste horde in de nacompetitie overleefd. Het was in Hoek van Holland met 3-0 te sterk voor Lyra, dat ook volgend seizoen actief is in de derde klasse.

De hele wedstrijd had de huidig tweedeklasser HVC'10 weinig problemen met Lyra. De eerste treffer werd gemaakt door Mitchell Bouwhuis die een voorzet van de snelle Dave Kram binnentikte. In de tweede helft kwamen daar nog twee doelpunten bij. Kirill Slutsky liet na een solo een aantal Lyra-verdedigers achter zich voor de 2-0 en de derde werd gemaakt door Badr Ben Mohammed uit een strafschop.

Trainer Piet Boon (HVC'10) reageert na de overwinning:

De volgende tegenstander voor HVC’10 in de nacompetitie is streekgenoot Verburch. De Poeldijkers wonnen met een krappe 3-2 van CWO. Verburch kwam eigenlijk al binnen twintig minuten op 3-0. Maar had het daarna het lang lastig. Toch mag het nog altijd dromen van promotie naar de tweede klasse.

Velo wint van SVZW en houdt kans op vierde divisie

In een lastige uitwedstrijd in Overijssel heeft Velo met 1-2 gewonnen van SVZW. De openingstreffer viel na een kwartier door Ricky van Mierlo, die alleen voor de keeper kwam en koelbloedig binnenschoot. Diezelfde Van Mierlo schoot ook de 0-2 binnen na balverlies in de verdediging. Ondanks een benutte strafschop van de thuisploeg gaat Velo door in de nacompetitie.

Van Mierlo sprak na afloop met WOS Sport:

Den Hoorn leeft nog, VDL degradeert naar vierde klasse

Den Hoorn blijft in de race voor een plaatst in de eerste klasse. Maar lang hing dat in de wedstrijd tegen VVGZ aan een zijden draadje. In het begin van de wedstrijd had Den Hoorn meer balbezit en de kansen maar VVGZ de doelpunten. Na een uur spelen stond het 0-2. Donny Slot bracht Den Hoorn voor het eerst op het scorebord na een fout in de Zwijndrechtse verdediging. Het leek klaar te zijn na de derde treffer van VVGZ. Maar het was weer Slot die de bal binnenkopte en in de blessuretijd schoot Noah Barends binnen. Na een half uur verlenging moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daar was Den Hoorn beter in en gaat door in de nacompetitie.

Doelpuntenmaker Donny Slot over de thriller:

VDL is gedegradeerd naar de vierde klasse. BMT was na strafschoppen beter. Na negentig minuten stond het 2-2. In de verlenging vielen er maar liefst nog vier doelpunten. De Maassluizers kwamen twee keer op voorsprong. Dat was echter niet genoeg. Een gemiste strafschop doet de Maasluizers de das om.

Trainer Henk Salari is desondanks trots op zijn ploeg:

Maasdijk is gestrand in de eerste ronde van de nacompetitie. Een beter Stomwijk won met 3-1 van de Maasdijkers, die volgende seizoen opnieuw in de vierde klasse spelen.