Archief
WOS

WOS

Adrianus hoopt woensdag weer te weten hoe laat het is

Sint Adrianus hoopte al vóór Pinksteren weer te weten hoe laat het is, maar de vernieuwing van het uurwerk in de kerk aan de Molenstraat in Naaldwijk was gecompliceerder dan gedacht. De vele 'miskijkers' moeten nog een dag of vier geduld hebben.

Op donderdag 25 mei leek de kale bedoening op de kerktoren weer voorbij te zijn. Met behulp van een hoogwerker werden de glimmend gepoetste cijfers weer op alle vier kanten teruggeplaatst. Vervolgens alleen nog de wijzers. Echter, er zat in de toren een balk in de weg om het vernieuwde uurwerk-systeem goed te kunnen aanbrengen. Tja, en toen was de tijd (!) van de installateurs op.
Er moest een nieuwe datum worden gevonden om het hele 'circus' weer in stelling te kunnen brengen. En dat is komende woensdag, 7 juni, geworden.

Gedemonteerd

In maart was de klok gedemonteerd om te worden gereviseerd. Het aantal keer dat mensen op straat in de praktijk naar de kerktoren keken, viel hen pas op in de periode nadat het uurwerk was gedemonteerd. Velen vroegen zich af wat er aan de hand was en zelfs per e-mail ontving de Naaldwijkse parochie vragen of het uurwerk nog wel terug zou komen.

Slechtvalk

Tegelijk met het terugplaatsen van het uurwerk zijn er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een nestkast bovenin de kerktoren. De slechtvalk is een trouwe bezoeker van de Sint Adrianuskerktoren. Binnenkort zal ook voor deze vogel een thuisbasis aanwezig zijn.