Archief
Archief WOS

Na de zomer nieuw plan voor Berkenflat II

Na de zomer zal er een nieuw plan voor Berkenflat II in 's-Gravenzande aan de gemeente Westland worden voorgelegd, zo heeft wethouder Barend Rombout donderdag laten weten.

Toch wordt er naar gestreefd om nog vóór de zomer met de betrokken partijen een intentieovereenkomst te sluiten, met daarbij een realistische planning van dit project .
Berkenflat II is een raadsbreed gewenst woongebouw met 130 appartementen voor senioren (serviceflat) naar het voorbeeld van de al bestaande Berkenflat in 's-Gravenzande. Het nieuwe pand is gepland op een locatie nabij de Koningin Julianaweg waar nu zalencomplex De Brug, streekomroep WOS en een filiaal van kinderopvang Okidoki gevestigd zijn.

Arcade

Er is lang gesproken over de mogelijkheid van een garantstelling door de gemeente Westland, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan, onder meer met het oog op eventuele staatssteun. Daarom is onlangs gekeken naar een variant waarbij geen garantstelling van de gemeente nodig is. Het zou dan gaan om financiering, ontwikkeling en exploitatie van Berkenflat II door Arcade en een huurconstructie met de initiatief nemende Stichting het Oude Land.

Komende maandagavond komt Berkenflat II aan de orde in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.