Archief
WOS

WOS

Bewoners Waellandweg willen geen flexwoningen: 'Het wordt hier te druk'

Omwonenden van de Waellandweg in Monster zitten niet te wachten op de komst van flexwoningen. Dat laten ze weten aan de WOS.

De flexwoningen zijn onderdeel van de Westlandse Flexroute. Die moet de Westlandse woningmarkt van het slot halen en zorgen dat Westlanders meer perspectief krijgen op een woning. Op de locatie langs de Waellandweg moeten enkele tientallen flexwoningen komen voor Westlandse starters en spoedzoekers.

Vorige week werd bekend dat wethouder Barend Rombout alsnog flexwoningen op deze locatie wil realiseren. De LPF diende toen een motie in om de locatie te schrappen. Deze werd gesteund door coalitiepartijen GBW en VVD, maar kreeg geen meerderheid.

De flexwoningen moeten op dit perceel komen in Monster.

Omwonenden zijn tegen

De WOS ging in gesprek met de omwonenden van de locatie. Zij geven aan dat ze unaniem tegen de plannen zijn. "Het gaat hier om agrarische grond, waardoor er veel vrachtverkeer is voor de glastuinbouw. Als hier tientallen woningen komen, wordt het te druk met verkeer", geven ze aan. Ook vragen ze zich af of starters hier uberhaupt willen wonen, omdat de locatie een stuk buiten de dorpskernen van Monster en Poeldijk ligt.

De omwonenden zouden in eerste instantie ook nauwelijks op de hoogte zijn gebracht. "De eerste plannen voor flexwoningen op deze locatie moesten we vernemen via de media." De Whatsappgroep van de buurt zou toen al ontploft zijn. Sindsdien heerst er dan ook wantrouwen richting de lokale politiek.

Dinsdagavond werd een informatieavond georganiseerd, waar de omwonenden verdere toelichting kregen. Maar ook daarna raakten ze niet enthousiast. "Er zouden na een nieuwe motie wijzigingen in de plannen doorgevoerd worden, maar daar hebben we weinig van teruggezien", zeggen ze. Een bewoner laat daarbij een mail zien van Peter Duijsens (fractieleider Westland Verstandig) die beaamt dat er inderdaad weinig aan de plannen is gewijzigd.

Er valt dus nog een slag te slaan om de buurtbewoners van gedachte te laten veranderen over de plannen.