Archief

Jeroen Landman nieuwe directeur van Koningshof

Theater Koningshof in Maassluis krijgt een nieuwe directeur: Jeroen Landman, momenteel beleidsadviseur kunst en cultuur bij de gemeente Maassluis.

Hij volgt op 19 juni Wim Staessens op, die vertrekt naar cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur. Landman heeft ook ruime ervaring in de wereld van theater, musea en evenementen. Zo was hij werkzaam bij Theater het Kruispunt in Barendrecht, Theater aan de Schie in Schiedam en Museum Naturalis in Leiden.

"Die veelzijdigheid maakt hem de ideale persoon om, samen met het team van Theater Koningshof, de succesvolle strategie van de afgelopen jaren voort te zetten en de positie van het theater in de Maassluise samenleving verder te versterken", zegt Johan Moerman, bestuursvoorzitter van Theater Koningshof.

Landman zegt Koningshof met het team, de inwoners en alle partners te willen laten uitgroeien tot een onmisbare culturele broedplaats in de gemeente. "Met de ontwikkeling van het theater naar een 'bruisend cultuurhuis in Maassluis, is kunst en cultuur nu toegankelijk gemaakt voor alle inwoners in onze regio. Ik vind het geweldig om in zo’n ambitieuze omgeving een bijdrage te leveren aan alle maatschappelijke opgaven waar de stad voor staat."

Verbouwing

De voorgenomen verbouwing van de Koningshof tot Bruisend Huis wordt een jaar uitgesteld. De verbouwing is noodzakelijk door de verhuizing van de Kunst en Cultuur Academie (KCA) van het stadhuis naar de Koningshof. De huidige huurders, het theater en de bibliotheek, zijn wel voor de komst van de KCA, maar willen eerst duidelijkheid hoe de organisaties gaan samenwerken. Een extern bureau werkt met de culturele partners aan een visie en dat wordt aan het eind van de zomer verwacht. "Dit heeft ons de mogelijkheid om de uitkomsten van dit advies te verwerken in één ruimtelijke visie en één verbouwing in de zomer van 2024", schrijft het college aan de gemeenteraad.