Archief
District 8

District 8

Explosie bij overval Naaldwijk

Bij een overval op een woning in de Tomatenstraat in Naaldwijk heeft vrijdagmorgen een explosie plaatsgevonden. De bewoner raakte daarbij gewond. Een 16-jarige jongen uit Leiden is aangehouden.

De overval vond rond 04.30 uur plaats. De bewoners hoorden op dat moment een harde knal en gingen kijken wat er aan de hand was.

Op de overloop troffen zij de 16-jarige jongen, waarna een worsteling ontstond. Zowel de bewoner als de overvaller vielen van de trap. Op de begane grond ging de worsteling door. De bewoner werd daarbij met een hard voorwerp geslagen. Het lukte de bewoner en zijn vrouw om de verdachte te overmeesteren en het slagwapen van hem af te nemen. Met hulp van buren hielden ze de jonge verdachte onder controle tot de politie kwam. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau

De bewoner is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet verder onderzoek en heeft de Kruisbroekweg en Tomatenstraat enige tijd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

De politie is op zoek naar getuigen. Wie iets verdachts heeft gezien of gehoord, of beschikt over camerabeelden uit de omgeving, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via M.: 0800-7000.