Archief
Tradiro

Raadsmeerderheid steunt B en W bij plan Oostbuurtseweg

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft haar steun uitgesproken voor het plan om een woonpark voor 688 arbeidsmigranten te vestigen aan de Oostbuurtseweg in De Lier.

"Dit plan is momenteel verstrikt in procedures en daarom is het tijd om ons uit te spreken", zei Benjamin Hofland (D66) bij het indienen van een motie, mede namens GroenLinks en de PvdA. De motie was tevens ondertekend door CDA en ChristenUnie.

Hofland herinnerde aan het in 2012 uitgesproken voornemen van de gemeenteraad om 2.000 bedden voor arbeidsmigranten te realiseren. "Tot dusver zijn er slechts zo’n 740 bedden gerealiseerd", aldus Hofland.

Het college van B en W staat positief tegenover het betrokken plan van uitzendbureau Tradiro aan de Oostbuurtseweg, maar er lopen momenteel nog diverse procedures tegen dat plan. Toch wilden de indieners van de motie B en W nu een steun in de rug geven.

Bij de stemming verkreeg de motie ook de steun van de coalitiepartijen GBW en VVD. Tegenover de 22 voorstemmers stonden 17 tegenstemmers, te weten de raadsleden van Westland Verstandig, LPF, Forum voor Democratie en de Fractie Van Vliet.