Archief

Groen licht voor appartementencomplex De Harmonie

Op de hoek van de Dijkweg en Verdilaan in Naaldwijk mag een appartementencomplex van vijf woonlagen worden gebouwd. De Raad van State verklaarde woensdag alle beroepen tegen het bouwplan ongegrond.

Het gaat om appartementengebouw De Harmonie. Begin 2021 ging de Westlandse gemeenteraad in meerderheid akkoord met de komst van het gebouw. Een directe buurvrouw en de Historische Vereniging Naaldwijk–Honselersdijk waren het echter niet met de plannen eens en stapten naar de hoogste bestuursrechter. Zij vinden het complex te massaal en niet passen in de omgeving van het Naaldwijkse dorpscentrum.

De Raad van State oordeelt niet of een plan 'in overeenstemming is met een goede ruimtelijke ordening', wel of een gemeente op de juiste manier tot een besluit is gekomen. Dat is volgens de bestuursrechter hier het geval. Daarom kan het appartementencomplex er komen.

Andere bouwer

De Harmonie zou aanvankelijk worden gebouwd door het bedrijf Tetteroo, maar dat ging eind 2021 failliet. Begin dit jaar stapte een nieuwe ontwikkelaar in het project: Hergoed BV, onderdeel van de Rotterdamse Van Herk Groep.