Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Slecht weer kan bezoekers Kom in de Kas niet tegenhouden

Door het natte voorjaarsweer op zaterdagochtend kwam Kom in Kas in diverse regio's wat rustig op gang. In Westland lieten de bezoekers zich echter niet afschrikken om op zoek te gaan naar hun groene liefde in de kassen.

Ted van Luijk is voorzitter van Kom in de Kas Westland. Hij was vanwege het slechte weer, dat voor het weekend voorspeld was, in eerste instantie niet echt optimistisch. "Zeker zaterdag zou het puinweer worden, waardoor we vreesden voor het aantal bezoekers. Dat was echter niet te merken. Zaterdagochtend om 09.15 uur stonden de mensen al voor de deur, terwijl die pas om 10.00 uur open zouden gaan."

Niet alleen het aantal bezoekers van buiten de regio was opvallend. "Ook het aantal buitenlandse bezoekers was verrassend. De mensen die ik heb gesproken, kwamen speciaal voor Kom in de Kas naar Nederland, met name Duitsers en Denen. Die knoopten daar dan direct een weekendje in Nederland aan vast."

Eigenlijk was het op alle locaties topdrukte. In de kas van Fachjan (waar onder andere palmbomen gekweekt worden) was het zo druk, dat er amper meer mensen bij konden. "Al met al een zeer geslaagde editie die Westlandse kwekers positief op de kaart zet."

Ted van Luijk sprak zondagochtend met Ton Kolmeijer over het evenement:

45ste editie

De 45ste editie van Kom in de Kas stond in het teken van groene liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. De bezoekers van Kom in de Kas konden kennis maken met de producten uit de kassen en met de kwekers die met veel liefde en passie over hun bedrijf vertelden. Bezoekers konden op ontdekkingstocht gaan bij 121 bedrijven verspreid over 19 regio's. Landelijk trok Kom in de Kas 160.000 mensen.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 2024 is Kom in de Kas in het weekend van 6 en 7 april.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland