Archief

WOS gaat NOS Journaal in makkelijke taal uitzenden

De WOS zendt vanaf komend weekend wekelijks het NOS Nieuws van de Week uit. Dit is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg.

NOS Nieuws van de Week is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het soms lastig vinden om het nieuws te volgen. Omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven. In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie actuele nieuwsonderwerpen aan bod. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt gebruik gemaakt van rustiger beeld.

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Inmiddels zenden verschillende lokale en regionale omroepen het NOS Nieuws van de Week uit op hun zenders. Daarnaast blijft het journaal wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) verschijnen op YouTube.

Het journaal in begrijpelijke taal is vanaf zaterdag 00.00 uur het hele weekend te zien op WOS TV. Daarnaast is het te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.