Archief
District8

District8

OM: agent handelde rechtmatig bij schietincident Den Hoorn

Het Openbaar Ministerie concludeert na onderzoek van de Rijksrecherche dat de agent die op 22 juni vorig jaar een 23-jarige inwoner van Den Hoorn neerschoot, uit noodweer heeft gehandeld.

De man werd in het bovenlichaam geraakt, waardoor hij een een dwarslaesie opliep. Volgens het OM vreesde de agent terecht voor zijn leven en schoot hij om zich te verdedigen. De zaak is hiermee wat het OM betreft afgedaan.

Meerdere agenten in uniform kwamen op 22 juni af op een melding van een man, die op op de kruising van de Woudseweg en de Harnaschdreef dreigde met het in brand steken van zichzelf of een woning. Hij kwam verward over en reageerde agressief. Plotseling rende hij een woning in en kwam kort daarop met een mes naar buiten op de agenten af. Die probeerden hem tevergeefs over te halen het mes neer te leggen. Hij reageerde ook niet toen één van de agenten hem van afstand probeerde te 'pepperen'. Een agent bracht zichzelf in veiligheid door over een sloot te springen. Hierop liep de man met het mes op een van de andere agenten af, waarop deze hem neerschoot.

Na een schietincident start de Rijksrecherche standaard een onderzoek en die heeft het dossier ter beoordeling overgedragen aan de officier van justitie. Die concludeert nu dat de agent terecht een beroep op noodweer kan doen. Het schietincident heeft dus geen gevolgen voor hem.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Den Hoorn