Archief

Genomineerden voor WestlandHart bekend

Voedselbank Westland, Stichting Dierenhulp Westland, Kringloopwinkel De Recycling en Kinderboerderij De Waterster zijn de vier genomineerden voor de vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart 2022.

Een onafhankelijke jury kiest uit deze vier één winnaar, deze organisatie wint de juryprijs. Er is ook een publieksprijs. Inwoners van Westland kunnen tot en met woensdag 17 mei via de website westlandhart.nl. stemmen op hun favoriete organisatie. Daarnaast krijgen alle vier genomineerden een geldbedrag van 2.500 euro. Gemeente Westland wil met het WestlandHart laten zien hoe onmisbaar vrijwilligerswerk is.

Bij Kinderboerderij De Waterster kunnen kinderen en volwassenen in contact komen met allerlei dieren. De dieren worden verzorgd door twee vaste medewerkers en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De boerderij biedt ook ruimte voor mensen die moeilijk meekomen in de maatschappij, zoals ex-verslaafden of mensen met een beperking en geeft hen een stabiele en structurele werkplek.

Stichting Dierenhulp Westland zoekt met haar vrijwilligers altijd een oplossing voor dieren in nood. Als er hulp nodig is, is er altijd snel iemand ter plaatse om te helpen. Samen zoeken de vrijwilligers naar vermiste dieren en bij gevonden dieren naar het baasje, via de chip.

Voedselbank Westland geeft wekelijks met grote groep trouwe vrijwilligers gratis voedselpakketten aan mensen in Westland die het nodig hebben. Met levensmiddelen van bedrijven en particulieren worden afwisselende pakketten samengesteld en uitgedeeld aan 200 gezinnen. Op deze manier gaan de vrijwiligers ook voedselverspilling tegen, omdat sommige producten anders weggegooid worden.

Kringloopwinkel De Recycling zorgt met ruim 70 vrijwilligers voor het hergebruik van goederen. Deze verkopen zij voor een leuke prijs. Mensen met een klein budget komen hierdoor goedkoop aan noodzakelijke spullen voor in huis. Niet-herbruikbare spullen worden gesorteerd en gescheiden afgevoerd door de vrijwilligers. Zo dragen zij ook bij aan het verminderen van de afvalberg.

De genomineerden hebben een promotievideo op laten nemen om hun organisatie meer bekendheid te geven. Deze kunnen binnenkort bekeken worden op de WOS en op de website westlandhart.nl.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland