Archief

Boy won innovatieprijs met 3d-designtool

Boy Brabander ontwikkelde voor zijn webshop in steigerbuizen een 3d-designtool. Het leverde hem vorige week bij de Shopping Awards in Noordwijk de vakprijs voor nieuwe technologieƫn en innovaties op.

"De tool is een pakket waarmee wijzelf en onze klanten met onze producten dingen kunnen tekenen. Wij kunnen die constructies heel makkelijk op de website zetten. Klanten hoeven alleen maar met een schuifje aan te geven hoe breed, hoog en diep ze het willen. Daar rolt een bestelling uit", vertelt Brabander in de WOS-talkshow Aan Tafel. Hij is hier inmiddels zo'n vier jaar mee bezig.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moest Brabander een 'onderbouwde casus' indienen. Het leverde zijn bedrijf in elk geval een nominatie op. "Toen moest ik een pitch geven voor de jury. Dat is niet mijn dagelijkse bezigheid. Daarna was het afwachten." Dat hij zou winnen, had de Westlander niet verwacht. "Ik was er redelijk blanco ingegaan. Als we 'm zouden winnen, zou het superleuk zijn. Ik was al blij met de nominatie. Zeker gezien de bedrijven waar we het tegen op moesten nemen."

De prijs krijgt een plekje in het bedrijfspand aan de Vlotlaan. "Ook als reminder dat we altijd bezig moeten blijven. Het is niet zo, we doen één innovatie en daarna stoppen we." Met nieuwe innovaties is de ondernemer ook al bezig. "Dat zal voortborduren op deze innovatie. Daar kan nog veel extra mee. Zeker als we kijken naar nieuwe technologieën als augmented reality, dus dat je de constructie via je telefoon in de ruimte kunt plaatsen. Het is voor ons ook een goede tool om in het buitenland nieuwe markten te betreden. We maken het voor de klant nu heel laagdrempelig om met onze spullen te werken. Dat was in het verleden anders, omdat het een technisch product is."

Het hele gesprek met Boy Brabander zie je vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.