Archief
Lely

Groen licht voor flexwoningen Oekraïners bij Lely

De 86 Oekraïense vluchtelingen die nu nog wonen in De Vliet in Maassluis, krijgen vanaf 1 november een woning op het terrein van Lely. De gemeenteraad gaf dinsdagavond groen licht voor het plaatsen van flexwoningen.

Het voormalige seniorencomplex De Vliet wordt volgens plan vanaf 1 augustus gesloopt en dus werd er gezocht naar andere huisvesting. Vanuit 'lokale maatschappelijke betrokkenheid' bood agrotechbedrijf Lely hulp aan. De onderneming wil 25 prefab-woningen neerzetten op de Lely Campus aan de Cornelis van der Lelylaan en de grond voor vijf jaar beschikbaar stellen. De gemeente is Lely alleen een bedrag aan huur voor de flexwoningen verschuldigd.

Diverse raadsleden vroegen zich wel af waar de vluchtelingen tussen 1 augustus en 1 november moeten verblijven. "We hebben nog geen oplossing", zei wethouder Sjoerd Kuiper, die wel in gesprek is met MaasDelta, de eigenaar van De Vliet. Er wordt onder meer onderzocht of de sloop van De Vliet toch nog kan worden uitgesteld. "En zo niet, wat het alternatief is om de tijd te overbruggen."

Starters

De 25 flexwoningen zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne. "Maar stel dat er over twee jaar vrede is - en dat hoop ik natuurlijk van harte - en de mensen gaan terug naar Oekraïne. Dan kunnen we gaan kijken naar andere doelgroepen, zoals Maassluise starters, spoedzoekers of mensen die uit een scheiding komen", reageerde Kuiper op vragen vanuit de raadscommissie.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek