Archief
WOS

Geen bushalte voor nieuwbouwwijk Rijnvaart

Bewoners van nieuwbouwwijk Rijnvaart in 's-Gravenzande die gebruik willen maken van het openbaar vervoer, zullen gebruik moeten blijven maken van de bushalte bij de Koningin Julianaweg. Het is niet mogelijk om de bus nabij de nieuwe wijk te laten stoppen.

Dat antwoordt wethouder Pieter Varekamp op vragen van Westland Verstandig. De partij was benaderd door bewoners die erover klagen dat de dichtstbijzijnde bushalte 1,2 kilometer van de wijk ligt. Dit zou met name een probleem zijn voor mensen met een beperking. Die worden volgens Westland Verstandig 'enorm beperkt in hun bewegingsvrijheid'.

De wethouder heeft contact opgenomen met vervoerder EBS, maar die ziet 'op grond van de huidige concessie' geen mogelijkheden om te halteren nabij Rijnvaart. "De totale reistijd wordt hierdoor langer, waardoor aansluitingen op andere buslijnen niet meer mogelijk zijn, de reistijden voor busreizigers toenemen en de kosten toenemen." Varekamp wijst erop dat bewoners van de nieuwbouwwijk een beroep kunnen doen op de Regiotaxi: een combinatie van een bus en een taxi die vooraf gereserveerd moet worden.

Andere nieuwbouwwijken

Volgens de wethouder wordt er bij de ontwikkeling van nieuwbouwwijken altijd gekeken naar de mogelijkheden voor openbaar vervoer. "Door de omvang van Westland en de verspreid liggende dorpen en
bebouwing kan echter binnen de huidige concessie niet altijd aan de geldende norm worden voldaan. Bij grotere afstanden kan onder meer de fiets of de Regiotaxi een oplossing bieden."