Archief

Derde nummer over Hoekse Lijn: Gene Travis bezingt Metro aan Zee

Het muzikale drieluik over de metrolijn naar Hoek van Holland is voltooid. Na 'Wachten Op De Hoekse Lijn' en 'Is Dit De Lijn Naar Hoek van Holland' is er nu 'Metro aan Zee'.

De lancering van het nummer van Gene Travis volgt vlak na de aankondiging dat het laatste deel van de metrolijn vrijdag in gebruik wordt genomen. Vanaf dan kunnen metroreizigers op de Hoekse Lijn op het strand uitstappen. 'Metro aan Zee' is in het voorjaar van 2022 geschreven op de melodie van 'Sweet Caroline' van Neil Diamond.

Beluister het nummer:

Twee jaar uitstel

In maart 2017 reed de laatste trein over het traject tussen Schiedam en Hoek van Holland. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de ombouw naar metrolijn vijf maanden zou duren, maar dat bleek meer dan twee jaar in beslag te nemen. In 2019 ontstond bij WOS-journalist Bas Booister het idee voor een nummer op de melodie van 'Dodenrit' (Trojka hier, Trojka daar) van Drs. P. Collega Richard Vroom maakte de tekst af en zo ontstond 'Wachten Op De Hoekse Lijn', ingezongen door de Hoekse band Bahama's. De bijbehorende videoclip verscheen op 23 april 2019.

De eerste fase van de Hoekse Lijn werd nog in dat zelfde jaar afgerond. Intussen was door tekstschrijver Richard Vroom gewerkt aan het nummer 'Is Dit De Lijn Naar Hoek van Holland'. Hiertoe werd de melodie van '(Is This The Way To) Amarrillo' gebruikt, een internationaal populair nummer van Tony Christie. Dit lied werd ingezongen door Westlander Gene Travis met begeleiding door de Bahama’s. 'Is Dit De Lijn Naar Hoek van Holland' verscheen op 28 september 2019.

In 2021 bleek dat het doortrekken van de spoorlijn tot pal aan het strand bij de Zeekant gepaard ging met een aansprekende naamswijziging. Want ineens ging het steeds over 'Metro aan Zee'. Reden voor Richard Vroom om te komen met een derde nummer.