Archief
Google Streetview

Google Streetview

Grote Achterweg weken in één richting dicht

De Grote Achterweg in Naaldwijk is vanaf deze maandag twaalf weken dicht in de richting van 's-Gravenzande. Dat heeft te maken met werkzaamheden bij het Prinsenbos.

Verkeer wordt omgeleid via de Zand- en Waterweg en Geestweg. Voor verkeer richting de Zwartendijk/Grote Woerdlaan blijft de weg open en ook het fietspad langs de Grote Achterweg blijft in beide richtingen open.

Tot en met zaterdag 17 juni wordt er gewerkt aan de parkeerplaatsen van het Prinsenbos. Het parkeerterrein bij de hoofdingang wordt uitgebreid met 16 parkeerplaatsen, er komt nieuwe verlichting en bestrating die regenwater doorlaat. Bij de zij-ingang, waar het nieuwe scoutinggebouw in aanbouw is, komt een parkeerterrein met 23 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. De Grote Achterweg krijgt bij beide ingangen een oversteekplaats voor fietsers. Het Prinsenbos blijft de hele periode bereikbaar via een van beide parkeerplaatsen.

Kruising

In dezelfde periode wordt ook de kruising van Grote Achterweg met de Grote Woerdlaan/Zwartendijk aangepakt. Hier worden de rijstroken voor afslaand autoverkeer definitief verwijderd om de verkeersveiligheid te vergroten. Daardoor kan het fietspad vanuit Monster iets worden verlegd, zodat automobilisten (brom)fietsers beter kunnen zien. Het werk aan dit kruispunt vindt plaats op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur. Door de aanwezigheid van verkeersregelaars kan de kruising wel openblijven.