Archief
Stichting Hollands Glorie

Stichting Hollands Glorie

Furie weer terug in het water

Stoomsleepboot de Furie ligt sinds deze maandag weer in het water. Als alles volgens planning verloopt is de boot in de loop van volgende week weer 'thuis' in Maassluis.

De Furie werd eind januari naar de werf in Rotterdam gebracht voor groot onderhoud. Negen weken heeft het stoomsleper 'droog' gelegen. Met een paar rimpels extra aanlasnaden, strak in de lak aan de buitenkant en totaal overhoop gehaald vanbinnen, is de Furie nu met de grote schepenlift in het water gelegd.

"Uiteraard zijn we heel blij dat we nu net voor het vaarseizoen weer klaar zijn, maar daar hebben we met z’n allen wel tropenweken voor gedraaid om alles weer op tijd in orde te krijgen!", zegt Ton Raemakers, voorzitter van de Stichting Hollands Glorie. "Zowel van binnenuit, als van buiten is het hele schip nauwkeurig gecontroleerd. Ook als we slechts een vermoeden hadden, hebben we het gelijk aangepakt en niks aan het toeval overgelaten. We waren er nu toch en alle hulp was eventueel onderhandbereik.

"Binnenin ligt nog heel veel overhoop, maar daar hebben we in Maassluis dadelijk weer alle tijd voor om die klussen zelf op te pakken. Ik wil ook via deze weg graag benadrukken dat we dolblij zijn met de inzet van onze eigen ploeg vrijwilligers! Voorlopig gaan we nu op ons gemak denken aan de terugreis."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis