WOS/Martijn Molenaar

Westlandia wint van koploper na doelpunt in slotfase

Westlandia heeft zeer goede zaken gedaan in de vierde divisie. Het zondagelftal won uit bij koploper HBS met 0-1, dankzij een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd.

Deze topwedstrijd leverde geen spannende eerste helft op. Beide teams leken aan elkaar gewaagd en konden beiden niet tot grote kansen komen. Het vuurwerk bleef op zich wachten. De tweede helft moest daar verandering in gaan brengen.

Echter bleef het eerste half uur van de tweede helft ook zonder grote kansen. In de 65e minuut moest een dubbele wissel aan de kant van Westlandia voor meer dreiging gaan zorgen. De duels werden daarna in ieder geval wel iets feller. Een schot vanaf 20 meter eindigde net naast het doel van HBS in de 82e minuut. Daarna leek de wedstrijd in een remise te eindigen. Maar pas in de 90e minuut was daar dan het doelpunt voor de Naaldwijkers. Dinand Kuhn werd diep gestuurd en schoof de bal het doel in.

Zesde plek

Een knappe prestatie dus van Westlandia. Door deze uitslag is HBS geen koploper meer en staat Westlandia op de zesde plek, met zes punten achterstand op de nieuwe koploper Hoogeveen. Aanstaande zaterdag speelt Westlandia thuis tegen VOC.