Velo onderuit tegen SEW, Verburch kampioen

De handbalsters van Velo hebben de reguliere competitie in de eredivisie afgesloten met een nederlaag. In Wateringen was SEW zaterdagavond de sterkste: 23-32.

In de Velo-hal stonden de nummers 4 (Velo) en 3 (SEW) van de eredivisie tegenover elkaar. De ploegen waren in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd, daarna liep SEW iets uit (7-11). Velo maakte de achterstand toch ongedaan en halverwege stond het 15-16. Na rust kwamen de gasten uit Noord-Holland goed uit de startblokken en hadden zij na tien minuten spelen een marge van vijf opgebouwd (17-22). Het lukte Velo niet meer om die achterstand ongedaan te maken. Velo blijft na de nederlaag vierde.

Streekgenoot Quintus won wel: bij DSVD werd het 27-31. Daarmee eindigt de ploeg uit Kwintsheul na een lastig seizoen op een knappe vijfde plek. Dat betekent een prima uitgangspositie in de play-offs.

Poule-indeling

Poule A:
Handbal Venlo (+3 startpunten), Velo (+2 punten), Volendam (+1 punt), V&L (0 punten)

Poule BL:
VOC (+3 punten), SEW (+2 punten), Quintus (+1 punt), Kwiek (0 punten)

Titel voor Verburch

Wat vorige week in de uitwedstrijd tegen nummer 2 DWS nog niet lukte, lukte zaterdagavond wel. Verburch haalt de titel binnen in de hoofdklasse. Oliveo werd in Poeldijk met 29-16 opzij gezet. Met 33 punten uit 20 wedstrijden en nog twee duels te gaan is Verburch niet meer in te halen.

EHC - HV Quintus 29-36

Simons/ HV Artemis '15 - HV Quintus 2 28-30