Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Stefan Buck wint nieuwe Ruitenburg Halve Westland

De eerste editie van de nieuwe Ruitenburg Halve Westland is zondag gewonnen door Stefan Buck van Rotterdam Atletiek. Hij had ruim een minuut voorsprong op Peter Pollemans uit Hoek van Holland.

Bij de winnende tijd van 1.12.32 past de kanttekening dat het gelopen parcours een paar honderd meter langer bleek dan de bedoelde 21,1 kilometer. Snelste vrouw was de Haagse Myriam van Roeden in 1.22.20. Achter haar werd Moniek van Lieshout tweede. Beste streekloopster was Carla Ophorst uit Poeldijk.

Tegelijk met de halve marathon was de wedstrijd over 10 kilometer van start gegaan. Het was Reinout Polders uit Den Hoorn die als eerste de oprit van fietsbrug De Snelbinder op rende. Hij won deze afstand afgetekend, met op de tweede plaats triatleet Christaan Solleveld uit 's-Gravenzande.
Bij de vrouwen won de voormalige Hoekse Lorraine Ravestein, achter wie Wietske van der Lans tweede werd.

Op de 5 kilometer werd resoluut de kop genomen door de jeugdige 50-plusser Arthur van Dijk, die met voorsprong zegevierde. Als tweede finishte Maarten Bakker. Snelste vrouw op deze afstand was Merle de Zwart, voor Cynthia Ghijsels.

Het evenement met start en finish in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen trok 742 deelnemers.