Skitterfoto/Pixabay

Ondo wint derby tegen ckc Maassluis

De korfballers van Ondo hebben de streekderby tegen ckc Maassluis zaterdag gewonnen. In Maassluis werd het 20-26.

Ondo speelt feitelijk alleen nog om de eer en behoud van de tweede plek, nadat het vorige week verloor van koploper Excelsior. De ploeg uit Delft heeft met nog één wedstrijd te gaan drie punten voorsprong en is dus niet meer in te halen. De 's-Gravenzanders speelden in Maassluis een prima wedstrijd en stonden halverwege met 9-13 voor. Ook in de tweede helft kwamen zij niet meer in de problemen en werd in het slot een 18-21 voorsprong uitgebouwd naar 20-26.

Ondo heeft in de competitie één punt voorsprong op Albatros. Volgende week komt middenmoter Kinderdijk op bezoek. Maassluis (nummer 6) speelt dan tegen nummer 4 Tjoba.

Opnieuw zege Valto

Valto won zaterdag ook de dertiende wedstrijd in de zaalcompetitie. Nadat de Lierenaren vorige week in een moeizaam duel bij Tilburg kampioen werden, kreeg de ploeg het ook tegen nummer 2 Die Haghe niet cadeau. Na een 12-15 stand bij rust kwam de ploeg uit Den Haag in de tweede helft weer langszij: 24-24. Het laatste woord was voor Valto, waar Mirthe van Staalduinen matchwinner werd. Zij maakte ongeveer 1,5 minuut voor tijd de winnende goal. Uitslag: 24-25.

Volgende week sluit Valto de zaalcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen RWA.

Overgangsklasse D
Die Haghe - Valto 24-25

Eerste klasse G
Maassluis - Ondo 20-26

Twist - ODO 14-20
Dijkvogels - Oosterkwartier 13-16

Voor ODO stond een direct duel om de tweede plek op het programma. Door de zege maken de Maaslanders nog kans op promotie naar de eerste klasse. De eerste twee ploegen promoveren namelijk.