WOS - Peer Verweij

KMD houdt Monster op gelijkspel

In de derde klasse B heeft KMD aan de derby met koploper Monster een punt overgehouden. 1-1 was de uitslag in Wateringen.

KMD kwam verrassend op voorsprong. Door een vrije trap van Jesse de Waard belandde de bal bij Daan van Zuilen die de bal achter Monster-keeper Willem-Jan Broch werkte. Monster herstelde de schade al na een paar minuten door een doelpunt van Jurgen Warbout. Daarna was de koploper de bovenliggende partij maar bleek het deze keer aanvallend tekort te komen. Monster speelt voor de vijfde keer gelijk dit seizoen maar kan het hebben. Voor KMD is dit punt welkom. De Wateringers mogen zich volgende week opmaken voor het degradatieduel met Houtwijk.

Aanvoerder Jesse de Waard (KMD) over de wedstrijd:

Velo - Den Hoorn gestaakt

In de eerste klasse B is het duel tussen Velo en Den Hoorn gestaakt. De stand was op dat moment 2-0. Ricky van Mierlo was veratnwoordelijk voor de eerste treffer en Gino van der Water maakte uit een hoekschop 2-0. In de tweede helft staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor het eerst. De assistent-trainer van Den Hoorn-trainer en een ander staflid kregen een rode kaart. Na een aantal minuten ging het duel weer verder. Na een overtreding, waar een opstootje op volgde, staakte de scheidsrechter de wedstrijd definitief. Daarbij werd ook doelman Robert Jan Kuipers bestraft met rood. Een streep door de rekening voor Velo. Concurrenten Die Haghe (0-1 verlies bij Honselersdijk) en koploper DSO (1-1 bij Valken'68) verspeelden punten.

Excelsior pakt belangrijke punten

Zonder groots te spelen kan Excelsior drie punten bijschrijven. Noordwijk werd met 2-1 verslagen. De Maassluizers zitten in de tweede divisie tussen de middenmoot en de degradatiezone in met weinig punten verschil met de concurrentie. In het duel tegen Noordwijk had Excelsior heel weinig te zeggen. Tegen de verhouding in kwam het via een afstandsschot van Nino van den Beemt op voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers terecht op 1-1. Maar vlak voor tijd was het invaller Devin Plank die de overwinning voor Excelsior veilig stelde.