Archief
WOS

Aardwarmteproject Wippolderlaan kan verder met nieuwe subsidie

De ontwikkeling van het aardwarmteproject aan de Wippolderlaan in Wateringen kan verder. De Rijksoverheid heeft daarvoor subsidie toegekend. Naar verwachting kan er binnen zes jaar warmte worden geleverd.

Warmtecoöperatie Wippolderlaan en HVC moesten opnieuw subsidie aanvragen, vanwege opgelopen vertraging. Uniek aan deze subsidie is de eis dat ook woningen worden aangesloten op het warmtenet.

Een volgende stap is het uitwerken van de warmteleveringsovereenkomsten voor de kwekers die mee willen doen aan het aardwarmteproject. Ook wordt geïnventariseerd welke woongebieden interessant zijn om aan te sluiten.

De locatie van de boring is een stuk grond bij de kruising van de Middenzwet en de Van Luyklaan in Kwintsheul. Bij de coöperatie zijn twintig tuinders aangesloten. Samen hebben ze meer dan 100 hectare aan tuinbouwgrond.

Subsidiebedrag

De hoogte van het subsidiebedrag is op voorhand lastig aan te geven, laat een woordvoerster desgevraagd weten aan de WOS. "De subsidie is nu beschikt en wordt uitgekeerd wanneer de eerste warmte wordt geproduceerd. (...) Deze beschikking van de subsidie duurzame energie is dus een voorwaarde om het project verder te brengen en uit te werken. Het vermogen en de productiecapaciteit, aantal vollasturen spelen hierin ook een rol, deze worden pas bekend nadat de installatie is gerealiseerd."