Archief
Lely

'Flexwoningen voor Oekraïners op terrein Lely'

De Oekraïense vluchtelingen die nu nog zijn ondergebracht in De Vliet in Maassluis, gaan mogelijk wonen op de Lely Campus. Lely wil daar flexwoningen neerzetten.

Op dit moment wonen 86 Oekraïners in De Vliet, een voormalig seniorencomplex aan de P.C. Hooftlaan. De flat moet echter worden gesloopt en daarom is er de afgelopen tijd gezocht naar een alternatief onderkomen.

"Lely heeft vanuit haar lokale maatschappelijke betrokkenheid hulp aangeboden", schrijft de Maassluise wethouder Sjoerd Kuiper in een voorstel aan de gemeenteraad. Het agrotechbedrijf wil 25 prefab woningen neerzetten op de Lely Campus en de grond voor 5 jaar beschikbaar stellen. De gemeente is Lely alleen een bedrag aan huur voor de flexwoningen verschuldigd.

De woningen zullen naast de Lely Campus worden gerealiseerd aan de Cornelis van der Lelylaan. De gemeente noemt het 'een passende plek voor tijdelijke woningbouw'. Het bedrijf heeft omwonenden al geïnformeerd over de plannen. Dit zijn voornamelijk bewoners van huizen die Lely zelf verhuurt.

De opzet was om de 86 Oekraïeners in de gemeentelijke opvang in De Vliet per 1 augustus in de nieuwe flexwoningen te laten wonen. Dat is verschoven naar 1 november. Voor de drie tussenliggende maanden wordt gezocht naar een oplossing.

Het huisvestingsplan bij Lely staat komende dinsdagavond op de agenda van de gemeenteraad.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis