FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande uit bekertoernooi, Westlandia wel door

FC 's-Gravenzande is dinsdagavond uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker. De vierdedivisionist ging in Leidschendam met 3-1 onderuit tegen RKAVV.

De thuisploeg kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Toch kreeg FC 's-Gravenzande voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker. Die werden echter niet benut. Na een half uur spelen in de eerste helft kreeg RKAVV een strafschop, nadat Jorik Koppers een overtreding had gemaakt in de eigen 16-meter. Doelman Edgar Leerdam voorkwam echter dat het 2-0 werd.

In de tweede helft bleef het nog lang spannend. Pas in de 68ste minuut viel de 2-0 alsnog. Een kwartier voor tijd deed 's-Gravenzande nog wel wat terug via Joseph Goncalves en kon de jacht op de gelijkmaker worden ingezet. Die kwam er niet. Het was al diep in blessuretijd toen RKAVV de eindstand op 3-1 bepaalde.

Westlandia naar kwartfinale

Streekgenoot Westlandia (zo.) reisde af naar Voorburg, waar de Naaldwijkers het opnamen tegen Forum Sport. Kai Verbeek zette de gasten al na een minuut of vier op voorsprong. Nog voor het einde kwam Forum Sport echter uit een corner op gelijke hoogte.

In de tweede helft had Westlandia minder dan tien minuten nodig om op 1-3 te komen. Eerst werd balverlies van de thuisploeg afgestraft door Dinand Kuhn, enkele minuten later haalde Jeremy van Uunen hard uit in het zestienmetergebied. Een kwartier voor tijd viel de 2-3 en zette Forum Sport nog een slotoffensief in. Dat leverde echter geen doelpunten op. Daarmee is Westlandia door naar de kwartfinale.