Archief

Masterfest krijgt in 2023 alsnog vervolg

Muziekfestival Masterfest krijgt dit jaar een tweede editie. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli pakt de organisatie uit met een tweedaags programma vol namen uit alle hoeken van de rock- en metalwereld.

Het evenement werd in 2019 voor het eerst georganiseerd in popcentrum Nederland 3 in Wateringen. Dat was mede ter ere van het tienjarig bestaan van gitaarschool The Guitar Master. Een jaar later zou er een vervolg komen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. De oorspronkelijke datum in juli bleek niet haalbaar en werd uitgesteld naar het najaar. Maar ook toen kon het festival niet doorgaan.

"Corona gooide weliswaar roet in het eten, maar dit was absoluut geen reden om de handdoek in de ring te gooien. In 2023 komt Masterfest terug en wel dubbel zo hard: met een programma vol internationale én lokale namen om de haren bij los te gooien", schrijft de organisatie in een persbericht. Op vrijdag zal het vooral gaan om metalmuziek, met optredens van Hippotraktor, For I Am King en Changing Tides.

Een dag later komt het Belgische Black Mirrors een optreden verzorgen en staan ook Paceshifters en Bizkit Park op het podium. Een nieuwe naam op het programma is de lokale fuzzrockbelofte Baardvader, een Westlandse band die het afgelopen jaar nog het hele land door tourde met de Popronde en recent een tweede album heeft uitgebracht. Ook krijgen de leerlingen van gitaarschool The Guitar Master na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverband Square.

Meer informatie is te vinden op de website van het festival.