Archief
David N’Guessan

David N’Guessan

Lierse basketballer maakt furore in USA

David N’Guessan uit De Lier is met zijn team van Kansas State University doorgedrongen tot de laatste 16 van het belangrijkste college basketbaltoernooi van Amerika.

N'Guessan doet momenteel mee aan March Madness, waarin de beste universiteitsteams het tegen elkaar opnemen. Na de NBA is March Madness het belangrijkste basketbaltoernooi van het jaar. "David is met zijn broers Rick, Sander en Lucas begonnen bij Westland Stars en als kleine jongen van vier had hij al ambitie om het ver te schoppen", vertelt zijn moeder Ester N'Guessan aan de WOS.

Jong talent

David was 11 toen hij samen met zijn broers ging basketballen bij Lokomotief Rijswijk. Lokomotief heeft een ambitieuze jeugdopleiding, waar zij hun talent echt konden ontwikkelen. "Nadat Lucas het collegetraject in Amerika was gestart, wilde David ook naar Amerika. David heeft met hulp van zijn coach Lars Jansen in Rijswijk een video gemaakt en dit opgestuurd naar een recruiter in Amerika. Vervolgens is hij door verschillende coaches uitgenodigd voor een presentatie."

Uiteindelijk heeft hij een studiebeurs gekregen bij Virginia Tech. "Daar heeft hij twee jaar gestudeerd en gespeeld. Op zoek naar een andere speelstijl kwam hij bij Kansas State University (the Wildcats) terecht, waar hij dit jaar voor het eerst speelt in een van de zwaarste competities van Amerika. Hun team doet het boven verwachting goed; nummer drie van de competitie."

Toekomst

David is volgens zijn moeder inmiddels een plaatselijke bekende. "Basketbal leeft daar enorm. Veel enthousiaste fans, dus hij staat al op heel wat foto's en deelt vaak handtekeningen uit. Hij droomt natuurlijk van de NBA. Hij mag nu nog twee jaar college basketbal spelen. Al met al prachtige kansen, enorm hard werken, studeren, reizen, veel ervaringen opdoen, vallen en opstaan, teleurstellingen en hoogtepunten. Hij voelt zich enorm bevoorrecht dat hij dit allemaal mee mag maken", aldus een trotse moeder.

Momenteel speelt David N’Guessan in March Madness, het eindtoernooi van de basketbalcompetitie. Wie wordt landskampioen?
Op YouTube een samenvatting van de wedstrijd van dit weekend.