Archief

Doodgeslagen Dominique (42) was 'een betrokken man en stond voor iedereen klaar'

Na een feestje op de squashclub liep Maassluizer Dominique in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn zoon naar huis. De twee waren behoorlijk luidruchtig toen ze door de Fenacoliuslaan kwamen. Daar stormde een man de voordeur uit.

Hij raakte in gevecht met de 42-jarige Dominique. Die viel op de stoep en raakte bewusteloos. Omstanders belden 112 en Dominique werd gereanimeerd, maar overleed een paar uur later in het ziekenhuis. Een man van 26 is inmiddels aangehouden.

De buurt is op maandagochtend uitgestorven, meldt mediapartner Rijnmond. Af en toe komt een bestelbus pakjes afgeven. De vuilniswagen wurmt zich door de smalle straten. Het voelt guur aan door de wind en de regen, maar er is niets te merken van de dodelijke vechtpartij van een paar dagen terug.

"Ik ben best wel bang. Ik vermijd ook liever de Fenacoliuslaan, want ik heb er geen goed gevoel meer over", zegt een man terwijl hij zijn hond uitlaat. "Maar het is wel bijzonder dat zoiets hier gebeurt. Het is altijd rustig hier, mensen werken hard en gaan op tijd naar bed. Af en toe is er wel een feestje, maar leven mag, hè?"

In de Fenacoliuslaan zijn ook een aantal cafés en een restaurant. Mede om die reden waren daar vrijdagavond laat nog veel mensen. "Dat is altijd wel zo, maar we hebben nooit last van die cafés", zegt een bewoner van de straat. Maar doordat het zo druk was, hadden politie en ambulance moeite om door de straat te komen. "Het was een kabaal en een gekkenhuis. Ik vond het heel eng."

Squashvereniging

Bij de squashvereniging waar Dominique al jaren lid van was, kunnen ze het nieuws maar nauwelijks bevatten. "Hij was altijd heel betrokken en stond voor iedereen klaar. Het was een ontzettend aardige vent, je kon er niks op aanmerken", zegt een medewerker van de club. "Met een ander lid was Dominique bezig om een nieuw initiatief op te zetten waar andere sporters weer van konden profiteren. Hij had echt hart voor de zaak."

Dat Dominique uit zichzelf in een vechtpartij is geraakt, kan ze dan ook niet geloven. "Nee, dat is onzin." Inmiddels heeft een man van 26 jaar uit het Brabantse Geldrop zich op het politiebureau van Eindhoven gemeld. Of hij ook in de straat woonde waar de vechtpartij plaatsvond, wil de politie niet zeggen. Een reconstructie van wat er die avond is gebeurd, is nog niet afgerond.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis