Dames Quintus verslaan Kwiek, gelijkspel Velo in Volendam

De handbalsters van Quintus hebben in de voorlaatste reguliere speelronde van de eredivisie een zege geboekt op een directe concurrent. Kwiek werd in Kwintsheul met 28-25 nipt opzij gezet.

De Heulse ploeg had in de eerste helft enige tijd een voorsprong van drie doelpunten, later liep Kwiek dat verschil in en bij rust stond er een minimale voorsprong op het scorebord: 15-14. De ploegen waren ook in de tweede helft aan elkaar gewaagd, maar Quintus stond constant aan de goede kant van de score. Zo'n vijf minuten voor het einde was de marge van drie doelpunten al opgebouwd en die gaf de thuisploeg uiteindelijk niet meer uit handen.

Door de zege komen Quintus en Kwiek gelijk in punten. Quintus staat nu zevende. Volgende week wacht DSVD (nummer 9) nog. Quintus kan in theorie nog als vijfde, maar ook als achtste eindigen.

Trainer Ruud van den Broeck kijkt in WOS Sport vooruit naar de play-offs:

Volendam en Velo delen de punten

Nummer vier Velo had het aan het begin lastig op bezoek bij de nummer vijf Volendam. Na tien minuten stonden de Wateringsen zelfs al met 7-2 achter. Tien minuten later was de score echter weer gelijk: 9-9. Velo kwam vervolgens zelfs op voorsprong en leidde halverwege met 11-14. De thuisploeg kwam in de tweede helft terug en stond met nog tien minuten te gaan twee doelpunten voor (27-25). Uiteindelijk bleek een puntendeling het maximaal haalbare: 29-29.

Voor Velo is de laatste reguliere wedstrijd volgende week tegen SEW (de nummer drie) er een voor de eer. De ploeg uit Wateringen is als nummer vier geplaatst voor de play-offs.

Heren Quintus verspelen punt

De handbalmannen van Quintus hebben in de strijd om de koppositie averij opgelopen. Thuis tegen DFS Arnhem/Udi 1896 werd het 36-36. De Heulenaren hadden met nog tien minuten te gaan een voorsprong van vier doelpunten. In de laatste seconden van het duel maakten de Gelderlanders de gelijkmaker.

Door het gelijkspel is de achterstand op koploper Houten nu drie punten.

HV Quintus - DFS Arnhem/UDI 1896 36-36

HV Quintus 2 - Witte Ster 31-20