HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland na zege op Berkel alleen aan kop

De hockeydames van HV Westland gaan na dit weekend alleen aan kop in de tweede klasse. De Naaldwijksen versloegen in een rechtstreeks duel om de bovenste positie Berkel en Rodenrijs met 0-2.

Beide ploegen stonden tot deze zondag gelijk in punten. HV Westland was de bovenliggende partij, maar kreeg de zege niet cadeau. Al in het eerste kwart kregen de gasten een paar goede kansen, maar het lukte niet die te verzilveren. Pas in het derde kwart kwam het eerste doelpunt pas, uit een strafcorner. Vijf minuten voor het einde volgde ook de verlossende 0-2.

Trainer Kai Been prijst onder andere de doelvrouw. "Die heeft een paar mooie ballen eruit gehaald. Maar we hebben ook als team keihard gewerkt voor elkaar. De spitsen stonden ook mee te verdedigen."

De voorsprong op Berkel is nu drie punten en het gat met de nummer drie zeven punten. De bovenste twee ploegen promoveren. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan.