WOS - Stefan van der Meer

Velo en Honselersdijk delen punten

Een aantrekkelijke streekderby tussen Velo en Honselersdijk eindigde zaterdagmiddag in 2-2.

Ondanks het verschil op de ranglijst was dat niet aan de wedstrijd af te zien. Honselersdijk was in de beginfase de betere ploeg, maar via een strafschop kwam Velo op voorsprong. Van die leiding kon de ploeg uit Wateringen niet lang genieten. Een corner van Brian Valstar werd ingekopt door Steyn de Bruijn.
Na de rust nam Honselersdijk zelfs de leiding door een doelpunt van Lars Ammerlaan. Toen greep Velo-trainer Kevin van der Geest in met drie wissels. Een van die wissels, Ricky van Mierlo, stond koud in het veld, toen hij de gelijkmaker binnenschoot. Het duel bleef daarna in evenwicht.

Honselersdijk-trainer Andre Lourens na het gelijkspel:

Velo verspeelt punten om het kampioenschap in de eerste klasse. Honselerdijk schiet ook weinig op met een punt in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Velo-coach Kevin van der Geest reageert:

Honselserdijk maakt 2-1 WOS - Stefan van der Meer

Lyra heeft weinig moeite met KMD

In een andere Westlandse derby, die tussen Lyra en KMD, was het minder spannend. In de eerste helft scoorde Thom Kuyvenhoven voor Lyra via een voorzet van Roy van der Sar. Na de rust scoorde Jari van Dijk de 2-0 weer op assist van Van der Sar.
Lyra wint voor de zesde keer op rij. KMD moest naast de nederlaag nog een domper slikken. Trainer Dennis Roerade kreeg rood na aanmerking op de leiding. Volgende week wacht voor de Wateringers het duel tegen koploper Monster.

KMD-doelman Justin Vellekoop sprak na afloop met verslaggever Leo de Jong:

WOS - Leo de Jong

MVV'27 komt doelpunt tekort tegen Verburch

Verburch heeft in een spannende wedstrijd met 2-1 gewonnen van MVV'27. Verburch had lang het initatief en kwam ook op 1-0 via Vince van der Knaap. Vlak na rust was het diezelfde Van der Knaap die 2-0 aantekende. Daarna keerde het wedstrijdbeeld volledig. De Maaslanders kwamen via een scherpe counter terug in de wedstrijd. Toen begon het Verburch terug te dringen op eigen helft. Maar de Poeldijkers kwamen zonder kleerscheuren uit die storm en pakken drie belangrijke punten uit een lastig duel.