WOS - Martijn Molenaar

Valto na zege op Tilburg kampioen overgangsklasse

De korfballers van Valto hebben zich zaterdag dankzij een 21-22 zege op Tilburg gekroond tot zaalkampioen van de overgangsklasse D. Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn de Lierenaren op de ranglijst niet meer in te halen.

De wedstrijd bleef lange tijd gelijk opgaan. Kort na rust stond Valto nog met 15-13 achter. Zes minuten later kwamen de Lierenaren toch op voorsprong. Kort daarna werd het weer gelijk.
Met nog drie minuten op de klok kwamen de Lierenaren op een 21-22 voorsprong, die ze tot het eindsignaal wisten vast te houden.

Het kampioensteam vertrok daarna naar De Lier, waar het werd opgewacht door een uitzinnige menigte.

Valto is bezig aan een zeer sterk seizoen. Nadat de ploeg eerder op het veld al zonder nederlaag was gebleven, verspeelde het in de zaal nog geen enkel punt. Dankzij het kampioenschap spelen de Westlanders volgend seizoen in de hoofdklasse.

Trainer Mark Tissink reageert:

Benieuwd naar de livestream? Kijk naar de herhaling van de wedstrijd via het YouTube-kanaal van Valto:

Ondo kan titel vrijwel vergeten

In de eerste klasse lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare te worden voor Ondo. De 's-Gravenzanders verloren zaterdag op eigen terrein van koploper Excelsior: 21-27. De achterstand op de ploeg uit Delft is nu opgelopen tot drie punten met nog twee duels te gaan. Ondo speelt volgende week de streekderby tegen ckc Maassluis.