Archief
Fred van der Ende

Weverling populairste kandidaat in regio, ook Dijkshoorn doet het goed

Voormalig wethouder Arne Weverling (VVD) was bij de Provinciale Statenverkiezingen in Westland de populairste regio-kandidaat. Ook in Maassluis en Midden-Delfland behaalde de Naaldwijker veel stemmen. Dat blijkt uit de uitslag op kandidaatniveau.

Weverling kreeg in Westland ruim 5.000 stemmen, terwijl daar zo'n 3.100 stemmen naar VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu gingen. De Westlander kreeg in Midden-Delfland 319 en in Maassluis 172 stemmen. Daarmee kreeg hij van alle regiogenoten veruit de meeste stemmen.

Op de diverse lijsten voor de provincie stonden in totaal 24 regiogenoten, zo toonde eerder een inventarisatie van de WOS. Naast Weverling deed ook Nieske Dijkshoorn uit Maasland het bijzonder goed. De lijstduwer van de BoerBurgerBeweging kreeg in Westland zo'n 3.000 stemmen, ongeveer de helft van lijsttrekker Hans Veentjer. Dijkshoorn kreeg in haar eigen Midden-Delfland 840 stemmen en in Maassluis 631 stemmen. Haar partij werd de grote winnaar van de provinciale verkiezingen.

Andere populaire kandidaten uit onze regio zijn CDA'ers Kevin Klinkspoor (652 stemmen in Westland) en Jan van Rossum (518 stemmen in Westland) en Sandra Vreugdenhil van de VVD (505 stemmen in Maassluis).

Een overzicht: