Archief
Stichting Waterweg Cultuurprijs

Stichting Waterweg Cultuurprijs

Eerste single Marlies Ruigrok: Ze Danst

Zangeres en theatermaker Marlies Ruigrok uit Schipluiden brengt deze vrijdag haar eerste single uit. 'Ze Danst' is een theatraal poplied, een theatersong noemt ze het zelf.

In 'Ze Danst' hoor je drums, gitaar, piano, trombone en zang. Het lied gaat over volledige overgave en dansen als houvast en is zowel tekstueel als muzikaal geïnspireerd op de Sacre du Printemps. Het dansen als ritueel, het repeterende van zowel tekst als muziek, de primitieve stijl van de muziek en een belangrijk ritmisch aspect. Marlies heeft voor dit lied samengewerkt met Wietske Loebis (tekst) en haar broer Boudewijn Ruigrok (muziek).

'Ze Danst' is de eerste single van Ruigroks debuut-EP 'Papel' die op 14 april uitkomt. Op de EP staan vijf Nederlands- en Spaanstalige theatersongs. Op 9 april is de (pre-)releaseshow in Hal015, Delft.

Marlies Ruigrok is zangeres en theatermaker. Met haar eerste voorstelling Azul won ze De Entreeprijs op Festival Boulevard. Met haar tweede voorstelling Zócalo (beiden geregisseerd door Ruut Weissman) tourde ze door heel Nederland en won de Waterweg Cultuur Publieksprijs. Ook werd zij in 2020 uitgekozen als &C Talent, de talenten academie van Chantal Janzen. Ruigrok wordt geroemd om haar veelzijdigheid, indrukwekkende stem en sterke theaterpersoonlijkheid.