Archief
HH Delfland

BBB ook grote winnaar bij waterschap

De BoerBurgerBeweging is bij de waterschapsverkiezingen de grootste geworden in het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat is de conclusie na het tellen van 89 procent van de stemmen.

In deze voorlopige tussenstand heeft de BBB ruim 15 procent van de stemmen gekregen. De VVD en Water Natuurlijk volgen met respectievelijk 13 en 12,5 procent. De PvdA, Partij voor de Dieren en AWP kregen meer dan 10 procent van de stemmen. Het CDA is in de uitslag slechts de zevende partij met 9 procent.

Van de gemeente Schiedam en Leidschendam-Voorburg is de voorlopige uitslag nog niet binnen. Vrijdag volgt de voorlopig uitslag.

Ook regiogemeenten kiezen BBB

Ook de gemeenten in onze regio hebben BBB op 1 staan. In Midden-Delfland kreeg de partij zelfs 27 procent van de stemmen. Daarachter volgt CDA met 17 procent. VVD en AWP zijn de nummers 3 en 4. In Maassluis stemde 21 procent op BBB en 13 procent op de VVD. AWP en CDA hebben in deze gemeente beide 11,9 procent van de stemmen. De gemeente Westland heeft nog geen uitslag naar buiten gebracht.

BBB is überhaupt de grote winnaar geworden van de dubbele verkiezingen van 15 maart. De boerenpartij behaalde ook in de provincie Zuid-Holland de meeste stemmen.