Archief
Bas Booister

Hertelling in Maassluis

De stemmen van de verkiezingen voor de provincie en het waterschap worden in Maassluis gedeeltelijk opnieuw geteld. Daarmee is het voorlopig wachten op een definitieve uitslag.

Het Gemeentelijk Stembureau heeft alle processen-verbaal van de zestien stembureaus van Maassluis gecontroleerd en opdracht geven tot een of meerdere hertellingen", schrijft de gemeente op de eigen website. De hertellingen vinden plaats op het stadhuis en zijn openbaar.

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten lijkt de BoerBurgerBeweging de grote winnaar te worden. In Westland en Midden-Delfland haalt de partij, op basis van de voorlopige uitslag meer dan 20 procent van de stemmen. In Maassluis kwam BBB na de eerste telling op 15 procent.

Vorig jaar ook al hertellingn

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werden de stemmen ook meerdere keren geteld. Dat gebeurde toen op verzoek van de VSP vanwege een miniem verschil bij de toewijzing van de laatste restzetel. De VSP had daarvoor slechts één stem minder dan Leefbaar Maessluys. In de definitieve uitslag kreeg de VSP er toen een zetel bij en Leefbaar eentje minder.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek