Archief
Daniella van Bergen

2Samen en DAK staan voor bestuurlijke fusie

Kinderopvangorganisatie 2Samen, met locaties in Naaldwijk en Monster, wil per januari 2024 fuseren met DAK kindercentra uit Den Haag.

De organisaties willen zich sterker inzetten om zo veel mogelijk kinderen in Den Haag en het Westland optimale groei- en ontwikkelmogelijkheden te bieden. Het is een antwoord op de toenemende kansenongelijkheid in de regio en de groeiende krapte in de arbeidsmarkt.

Met het bundelen van hun expertise willen de organisaties zich sterker maken om, samen met scholen, gemeenten en andere organisaties in de wijk, kinderen optimale ontplooiing te bieden. Genoemd worden bijvoorbeeld het nog toegankelijker maken van kwalitatieve en betaalbare kinderopvang en voorschoolse educatie, maar ook het beter op elkaar laten aansluiten van doorgaande ontwikkel- en leerlijnen voor kinderen.

Opleidingsaanbod

Door het samengaan kunnen beide kinderopvangorganisaties een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven: huidige medewerkers – maar ook studenten en zij-instromers – kunnen straks bijvoorbeeld gebruik maken van een rijker opleidingsaanbod. Denk aan meer ontwikkel- en ontplooiingsmogelijkheden, met interne leernetwerken, bredere plaatsingsmogelijkheden en meer specialisatiemogelijkheden.

2Samen en DAK zijn stichtingen in de regio die gezamenlijk opvang bieden aan ruim 11.000 kinderen op 166 locaties. De kinderopvangorganisaties vinden elkaar onder andere in de missie om ieder kind, ongeacht achtergrond en afkomst, optimale startkansen te bieden.

De samenwerking is een bestuurlijke fusie. Dat betekent dat zowel de twee hoofdkantoren als de verschillende opvanglocaties blijven bestaan en hun eigen naam en identiteit behouden