Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Muzikale broers Ab en Wim Vos na grote carrière terug in Maasland

Een samenwerking van Arti Delflandiae en Harmonievereniging Masalant heeft de gebroeders Vos teruggebracht naar geboorteplaats Maasland. Zij gaan op 25 maart een concert geven in de Oude Kerk in Maasland.

Omdat Ab en Wim Vos hun muzikale carrière beiden begonnen bij de Harmonie heeft dit project de titel 'Weer Thuis bij de Harmonie' gekregen. "Onze vader was hier vroeger dirigent", vertelt Wim. "Het is erg bijzonder om hier weer terug te zijn. Vroeger zat ik hier op de basisschool. Het bijzondere is dat alles er nog precies hetzelfde uit ziet als vroeger", lacht Ab.

Ab en Wim hebben beide een succesvolle muzikale carrière achter de rug en zijn nu met 'pensioen'. Ze speelden onder andere in Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentieorkest. Flip van der Eijk van Arti Delflandiae bedacht het project 'Weer Thuis bij de Harmonie' en haalde de twee terug naar Maasland.

De Gaag

Ab en Wim gaan op 25 maart de compositie 'Vijf Gaag-miniaturen' spelen, samen met het harmonieorkest. Deze is geschreven door Boudewijn Ruigrok uit Schipluiden. Het stuk gaat over de Gaag, en dat vinden Ab en Wim ook erg leuk.

"Sommige elementen van de Gaag komen letterlijk in deze compositie terug", vertelt Wim. "De Waterkip bijvoorbeeld, die hoor je terug. En dat vind ik erg leuk." Op 25 maart zijn de 'VosBros' samen met het harmonieorkest te bewonderen in de Oude Kerk in Maasland.