Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 10: Huising wint bergklassement in Istië

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Wielrennen - Menno Huising heeft bij de Istrian Spring Trophy in Kroatië het bergklassement gewonnen. De 18-jarige Wateringer van het Jumbo-Visma Development Team speelde verder geen rol in het algemeen klassement. Dat werd overigens gewonnen door zijn ploeggenoot Tijmen Graat.

Snowboardcross - Glenn de Blois is bij de wereldbekerwedstrijd in de Sierra Nevada (Spanje) op de zevende plek geëindigd. De Lierenaar lag in zijn halve finale lang op kop, maar eindigde uiteindelijk als laatste en dus ging hij door naar de kleine finale. Daarin volgde een derde plek, wat dus plek 7 in het eindklassement betekent.

Handbal - De damesselectie van WPK/Westlandia wordt ook volgend seizoen gecoacht door René Zwinkels en Wido Kruijswijk. Het bestuur van de Naaldwijkse club is zeer tevreden over de progressie van de speelstersgroep. Tijdens het eerste seizoen van het trainersduo staat dames 1 voorlopig op de derde plaats in de tweede divisie, met uitzicht op plek twee en daarmee promotie naar de eerste divisie. Met nog vier wedstrijden te gaan zal het een spannende slotfase worden.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op het toernooi van Indian Wells. De 32-jarige speelster uit Monster ging in Californië in twee sets onderuit tegen de Italiaanse Camilia Giorgi: 6-3 en 6-3. Rus had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Woensdag

Handbal - Drie speelsters van Quintus maken volgende maand deel uit van het Nederlandse team. Bondscoach Per Johansson heeft Judith van der Helm (Honselersdijk), Bianca Schanssema (Wateringen) en Alike van Maurik (Capelle a/d IJssel) opgeroepen. Ook Rinka Duijndam en Kelly Vollebregt (beiden uit Wateringen) zitten bij de selectie. Oranje speelt in april twee keer tegen Zweden.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van Indian Wells, een van de grootste toernooien van het jaar. De 32-jarige speelster uit Monster was tijdens de kwalificaties in Californië (VS) in twee sets te sterk voor Sara Errani: 7-6 en 6-3. In de eerste ronde treft Rus Camila Giorgi.

Dinsdag

Voetbal - In de vierde klasse C heeft Quintus een 2-1 overwinning geboekt op VCS. In Kwintsheul kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong, maar dankzij doelpunten van Dean van der Stap en Bart de Swart werd de zege alsnog binnengesleept.

Maandag

Voetbal - KMD organiseert in juni de eerste editie van het Sem Steijn toernooi. Aan dit jeugdtoernooi doen jongens- en meisjesteams van 11 en 12 jaar mee. Er doen diverse amateurclubs mee, maar ook teams van ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, VVV Venlo en OH Leuven (België). Het toernooi is vernoemd naar huidig FC Twente-speler Sem Steijn, die in de F- en E-jeugd bij de Wateringers speelde.

Tennis - Arantxa Rus is er niet in geslaagd het ITF-toernooi in Arcadia in de Verenigde Staten op haar naam te schrijven. De 32-jarige Monsterse had zich teruggetrokken voor de finale vanwege een blessure. En dus ging de Italiaanse Sara Errani er in Californië met de titel vandoor.