FC Westland

FC Westland zet stap naar handhaving

De zaalvoetballers van FC Westland hebben dit weekend een belangrijke stap naar handhaving in de eerste divisie gezet. Tegenstander en directe concurrent Het Vennewater werd met 2-3 verslagen.

FC Westland begon scherp aan de wedstrijd en kreeg via Karam Boukhari direct een grote kans. Zijn schot ketste helaas af op de kruising. De thuisploeg creëerde in de beginfase echter de meeste kansen, maar deze werden gestopt door doelman Barry Botman. Lange tijd bleef het duel doelpuntloos totdat het aanvallende blok de Heiloose verdediging aan banden legde. Mo Mouchih, Mo Maatoug en Faicel Amheye en zetten de Westlanders op een 0-3 voorsprong bij rust.

In de tweede helft werd nog gewezen op de fouten van een week eerder, toen FC Westland een 3-1 voorsprong weggaf. Na dat praatje leek er in de tweede helft lange tijd niets aan de hand voor FC Westland. Het creëerde kans op kans en kon meerdere malen de wedstrijd in het slot gooien, echter vergat het dit te doen. Via een strafschop kwam Het Vennewater toch terug tot 1-3 en drie minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-3. Daarna werd het billenknijpen, maar doelman Botman hield zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon.

FC Westland doet zo goede zaken voor lijfsbehoud in de eerste divisie: de ploeg staat nu op een veilige derde plek. Komende vrijdag spelen de Westlanders opnieuw tegen een directe concurrent: FC Marlene 2.