Dames Velo opnieuw beste in Westlandse handbalderby

De handbalderby in de eredivisie bij de dames tussen Venéco/Velo en Quintus is zaterdagavond gewonnen door de ploeg uit Wateringen. Aan de Noordweg werd het 24-22.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd in Kwintsheul, toen Velo bij rust al een ruime voorsprong had, werd het nu een spannend duel aan de Noordweg in Wateringen. De score bleef in de eerste helft lang dicht bij elkaar. Pas na een minuut of 22 had de thuisploeg een marge van twee doelpunten, die het uiteindelijk niet meer zou weggeven. Bij rust was de stand 15-12.

In de tweede helft was de voorsprong van Velo opgelopen tot vier doelpunten (17-13 en 19-15), maar daarna kwam Quintus toch nog dichtbij (19-18 met nog tien minuten op de klok). Velo vergrootte de marge vervolgens weer naar vier, waarna Quintus nog iets terugdeed. Eindstand: 24-22.

Carmen Riepe was topschutter aan Velo-kant met negen doelpunten. Alieke van Maurik maakte er zes voor Quintus.

Herpertz Bevo 2 - HV Quintus 38-46

Vlug en Lenig - HV Quintus 2 24-16