WOS - Ruud de Jong

Maasdijk boekt moeizame zege tegen hekkensluiter

Met pijn en moeite heeft Maasdijk zaterdagmiddag gewonnen van Transvalia. Het werd 1-2 in Rotterdam.

Vóór de wedstrijd stond er nog een periodetitel op het spel voor Maasdijk. Die was al gauw uit zicht door ontwikkelingen op andere velden. In het duel zelf hield Transvalia, de hekkensluiter van de vierde klasse, de Maasdijkers lang op 0-0. Het kwam zelfs op voorsprong na een verkeerde terugspeelbal. Maasdijk repareerde de schade wel. Nick van Vliet kopte de gelijkmaker binnen en in de blessuretijd scoorde Kevin van den Berg de 1-2 in hectische laatste minuten, met nog een rode kaart voor de thuisploeg. Zo liep een moeizame middag met een sisser af.

Slotoffensief Schipluiden mag niet baten

Schipluiden heeft voor de vierde keer achter elkaar een nederlaag geleden. Verburch was te sterk met 1-2. In de eerste helft had Schipluiden niks te vertellen en scoorden de Poeldijkers twee keer via Vince van der Knaap. In het tweede bedrijf werden de rollen omgedraaid. Rik Schilperoort schoot de aansluitingstreffer binnen en daarna hield Schipluiden de druk erop. De goede tweede helft was niet genoeg voor de ploeg uit Midden-Delfland die nog steeds in zwaar weer zit. Schipluiden staat nog altijd op een nacompetitieplaats. Concurrent KMD won van Te Werve met 2-0.

Nog een opvallende uitslag in de derde klasse B. Naaldwijk won van Madestein met 0-11. Vooral in de eerste helft ging het hard. Bij rust was de stand 0-7. Het is voor de tweede keer dit seizoen dat Naaldwijk met dubbele cijfers won. Afgelopen januari werd er met 0-10 gewonnen van Zuid West DH. Nog een opvallende feitje: het drietal Randy van Schelt, Danny Niel en Demian Kok scoorde een hattrick.

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 4-1 (1-1)