Archief
WOS

WOS

Westlandse gemeenteraad grotendeels positief over aankoop Carlton Hotel

Een grote meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil akkoord gaan met het voorstel van burgemeester en wethouders om het Naaldwijkse Fletcher Carlton hotel te kopen. Dit hotel moet vervolgens ingezet worden als doorstroomlocatie.

Dat bleek woensdagavond in de vergadering van de raadscommissie Wonen. De aankoop van het hotel is onderdeel van de zogenoemde Westlandse Flexroute, waarmee wordt beoogd om diverse categorieën van woningzoekenden op te vangen en een perspectief op huisvesting te bieden. Het gaat daarbij om statushouders, Oekraïense vluchtelingen en inwoners die met spoed aan onderdak moeten worden geholpen.

Uitgesproken tegenstander van de aankoop van het hotel is de fractie van LPF Westland, die haar verzet vastlegde in een paginagrote advertentie in het weekblad Het Hele Westland. Daarin wordt herhaaldelijk het woord 'asielzoekers' gebruikt. Peter Duijsens (Westland Verstandig) vond dat een verkeerde voorstelling van zaken. "Volgens mij loopt er momenteel in Westland geen ene asielzoeker rond", aldus Duijsens.

De gemeenteraad zal op 22 maart een knoop doorhakken over de aankoop van het hotel.