Archief
Dijkvogels

Dijkvogels

Le Pair weg bij Dijkvogels, Looijenstein nieuwe coach

Marcel le Pair is onlangs opgestapt als hoofdtrainer van de korfballers van Dijkvogels. Dennis Looijenstein maakt het seizoen af en is daarnaast ook aangesteld voor het seizoen 2023/24.

Le Pair stond pas sinds afgelopen zomer aan het roer in Maasdijk. Zowel op het veld als in de zaal komt Dijkvogels uit in de tweede klasse. Op het veld staat de ploeg - met drie punten - halverwege op de een-na-laatste plaats. In de zaal staan de Westlanders nu vijfde, met een vrij comfortabele voorsprong op de degradatieplekken.

Bij een evaluatie halverwege het seizoen zijn spelers en techniche commissie tot de conclusie gekomen om na dit seizoen een nieuwe trainer aan te stellen. "Dit betreurde de huidige coach Marcel zeer en hij heeft hierdoor zelf besloten het huidige seizoen niet meer af te maken. We willen Marcel Le Pair via deze weg bedanken voor de afgelopen periode waar hij de selectie van Dijkvogels onder zijn hoede had", zo schrijft de club op de eigen website.

Het bestuur heeft snel geschakeld en kwam uit bij Dennis Looijenstein. Hij was eerder al van 2014 tot 2017 trainer van Dijkvogels. Looijenstein tekent voor anderhalf jaar in Maasdijk.

Programma zaterdag

Dijkvogels speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen ADO. Het volledige programma van de regioploegen:

Overgangsklasse D
18.30 Valto - Vriendenschaar
Eerste klasse G
17.15 Weidevogels - Ondo
18.00 Albatros - Maassluis
Tweede klasse G
18.30 ODO - Erasmus
20.00 ADO - Dijkvogels