Archief
PR

PR

Kyara in race voor Miss Beauty: 'Veel mensen denken dat het om uiterlijk gaat'

Veel Westlanders zullen Kyara Koppert uit 's-Gravenzande kennen als acrogymnaste. Tegenwoordig is de 20-jarige Westlandse bezig met iets heel anders: ze doet mee aan de verkiezing voor Miss Beauty of Zuid-Holland.

"Mijn jeugd bestond uit topsport. Ik heb altijd acrogym gedaan. Ik trainde hier twintig uur per week voor, dus had ik geen tijd voor feestjes, vrienden of wat dan ook. De topsport ging altijd voor", zegt Koppert, in 2018 uitgeroepen tot grootste Sporttalent van Westland, in het WOS-programma Meekijken. "Ik heb dat altijd echt superleuk gevonden en het is zwaar geweest. Maar het was het wel waard."

Toch stopte ze met de sport. "Ik moest een opleidingskeuze maken. Dat was niet te matchen met de topsport, dus heb ik dat laten vallen."

Dansopleiding

Na een aantal - zoals ze het zelf noemt - "verkeerde opleidingskeuzes", kwam Koppert uiteindelijk terecht bij het Lucia Marthas Dansinstituut, waar ze nu een dansopleiding volgt. Maar of ze van dansen haar werk gaat maken, weet de 's-Gravenzandse nog niet. Want ze heeft ook het modellenwerk ontdekt. Dit weekend staat Koppert in de finale van Miss Beauty of Zuid-Holland.

"Voor nu ben ik aan het kijken om internationaal te kunnen gaan met de missverkiezingen en lijkt het me leuk om mee te doen aan Super Model Universe of Miss World Nederland", droomt Koppert hardop. "Maar eerst start ik met het provinciale traject."

"Ik doe het eigenlijk allebei", zegt de Westlandse over de combinatie dansen en missverkiezing. "Modellenwerk doe ik er nu bij, omdat school prioriteit heeft. Maar als het modellenwerk beter gaat, kies ik daarvoor. Het is vooral welke kansen ik krijg en wat er op mijn pad komt."

Het gaat ook om je innerlijk, waar je voor staat en hoe je je inzet.

Kyara Koppert (20)

"Heel veel mensen denken dat een missverkiezing alleen om uiterlijk gaat, om de beauty. Maar dat is helemaal niet het geval. Het gaat ook om je innerlijk, waar je voor staat en hoe je je inzet, waar je voor staat", gaat Koppert verder. Iedere kandidate richt zich op een bepaald thema. "Als je dat niet hebt, dan ben je geen volledige miss. Zelf sta ik voor armoede."

Finale

Komende zondag is de finale van Miss Beauty of Zuid-Holland. "Je hebt verschillende subtitels die je kunt winnen, die tellen ook weer mee. Je kunt bijvoorbeeld Miss Charity worden: dat is voor het goede doel, daar ben ik zelf ook veel mee bezig. Ook kun je Miss Media worden, Miss Sport en Miss Talent. Je hebt zoveel verschillende dingen en die krijgen allemaal verschillende punten. Zo kun je Miss Beauty of Zuid-Holland worden."

De hele reportage met Kyara Koppert is woensdagavond vanaf 18.00 uur te zien in Meekijken op WOS TV. De uitzending wordt elk half uur herhaald en is ook te zien op Uitzending Gemist op WOS.nl.