Archief

Zelfoogsttuin in Maassluis: 'Abonnees mogen hier zelf oogsten'

Er wordt een zelfoogsttuin aangelegd op het terrein van de voormalige natuurijsbaan van Maassluis. Binnenkort moeten zogenoemde 'oogstgenoten' zelf groenten kunnen oogsten. Maar er zijn nog meer plannen met het terrein.

Remko Boers staat aan het roer van deze tuin, genaamd 'De Groentemeester'. Hij kwam met het idee om de tuin te starten en is er nu dan ook druk in de weer. Op deze plek worden straks groenten gekweekt voor abonnees, ook wel oogstgenoten genoemd. "Dus mensen kunnen zelf komen oogsten", vertelt Boers. De tuinder komt zelf uit Maassluis en wilde graag aan de slag met dit project. "Ik was op zoek naar een groene plek, waar mensen kunnen samenkomen. Dat heb ik hier gevonden."

Tekst gaat verder onder de video.

Weij

De zelfoogsttuin is onderdeel van een groter plan op het terrein van de voormalige natuurijsbaan. De naastgelegen boerderij 'De Polderij' heeft het initiatief 'Weij' in het leven geroepen. De bedoeling is dat het totale gebied omgetoverd wordt tot een groene plek. Een oud gebouw op het terrein is aangekocht en zal worden verbouwd tot streekproeverij. "Dat is de basis van 'Weij'. Daaromheen ontwikkelen we initiatieven zoals de zelfoogsttuin", aldus Boers.

Maar er moet ook een voedselbos komen. De producten die uit het voedselbos en de zelfoogsttuin komen, kunnen weer geserveerd worden in het aangekochte pand. Er staat dus nog veel te gebeuren op het terrein. De zelfoogsttuin is pas de eerste stap.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis