Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Bronzen penning voor redders drenkeling in Wateringen

Zes burgers hebben maandag de bronzen penning ontvangen voor hun levensreddende inzet. De penning werd door burgemeester Bouke Arends uitgereikt namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

De burgers hebben in de avond van 6 oktober 2022 een automobilist uit een te water geraakte auto aan de Dorpskade in Wateringen gered. Een van de redders zag op die avond een auto in het water belanden. Hierop is direct actie ondernomen door het water in te gaan. Na enige tijd lukte het om een persoon uit de auto te halen. Samen met andere redders is het gelukt om de drenkeling vervolgens uit het water te krijgen. Daar vond door een omstander reanimatie plaats, waarna de hulpdiensten het overnamen.

De redders waren de heren Tyrrell uit Wateringen, Van den Dop uit Wateringen, De Bruin uit Meteren, Van Dijk uit Asperen, Van Bergeijk uit Geldermalsen en mevrouw Den Hertog uit Delft.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat. Sindsdien bekroont de organisatie mensen die een ander van verdrinking hebben gered.