Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Inzamelacties voor door brand getroffen Karperhoeve

Er zijn in Maassluis twee crowdfunding-acties opgezet om de eigenaren van De Karperhoeve te steunen. De manege aan de Zuidbuurt werd vorige week getroffen door een stalbrand, waarbij tientallen schapen omkwamen.

De stal stond er pas een paar jaar en is vrijwel volledig uitgebrand. "Ik verwacht dat die voor 80 procent opnieuw gebouwd moet worden", zei eigenaresse Ineke van Waalwijk eerder bij de WOS.

Tekst gaat verder onder de video.

"Er moet snel weer een opbouw plaats vinden om onderdak te kunnen bieden aan de overgebleven dieren. Vandaar deze inzamelingsactie", schrijven de initiatiefnemers van de crowdfunding 'Brand bij stichting de Karperhoeve' op de site van Doneeractie.nl. "Op deze manier hoop ik dat we met zijn allen de opbouw snel kunnen realiseren." Op de pagina van de actie 'Ondersteun Karperhoeve in heftige tijden' schrijven de initiatiefnemers: "De eigenaren van Karperhoeve werken 24/7 keihard in het belang van hun dieren en de kinderen in de omgeving. Met deze actie willen wij hen ondanks de emotionele schade steunen in de financiële schade."

Inmiddels is bij de acties bij elkaar al bijna 3.500 euro opgehaald. Doneren kan via de bovenstaande links naar de website Doneeractie.nl.

Paardenauto

Op korte termijn is er ook behoefte aan een vervangende paardenauto. De vorige is namelijk bij de brand verwoest. Een nieuwe kan op z'n vroegst pas in juni worden geleverd. Iemand die een paardenauto te koop heeft staan, kan zich melden bij de Karperhoeve.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis