Signbiblio

Kort sportnieuws week 9: Rus bereikt finale ITF-toernooi in VS

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Tennis - Arantxa Rus staat komende nacht in de finale van het ITF-toernooi in Arcadia (VS). De 32-jarige speelster uit Monster versloeg in de nacht van zaterdag op zondag Diane Parry eenvoudig met 6-3 en 6-2. De Italiaanse Sara Errani is haar tegenstandster in de finale.

Zaterdag

Darts - Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd op de UK Open de laatste 16 te bereiken. 'Aubergenius' moest met 10-8 zijn meerdere erkennen in Nathan Aspinall.

Tennis - Arantxa Rus staat dit weekend in de halve finale van het ITF-toernooi in Arcadia (VS). De 32-jarige Monsterse was in de nacht van vrijdag op zaterdag met 6-2, 4-6 en 6-4 te sterk voor Sophie Chang.

Vrijdag

Darts - Dirk van Duijvenbode - die pas later aan de bak hoefde - bereikte vrijdagavond de vijfde ronde van de UK Open. Hij won met 10-8 van de Pool Krzysztof Ratajski.

Darts - Maik Kuivenhoven is bij de UK Open al uitgeschakeld in de eerste ronde. De Naaldwijker verloor met 6-0 van de Ier Daniel Slevin.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich heeft zich op het ITF-toernooi in Arcadia (VS) geplaatst voor de kwartfinale. Ze rekende af met Alexis Blokhina. Het werd 6-4 en 6-3.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich op het ITF-toernooi in Arcadia (VS) geplaatst voor de tweede ronde. In de openingsronde van het Amerikaanse ITF-toernooi schakelde ze Kate Fakih met 6-4 en 6-2.

Woensdag

Voetbal - In Zeist is geloot voor de achtste finales van de districtsbeker. Uit onze regio zijn nog twee ploegen actief: Westlandia (zo.) en FC 's-Gravenzande. Zij lootten de volgende wedstrijden: Forum Sport - Westlandia (zo.) en RKAVV - FC 's-Gravenzande.

Snowboardcross - Glenn de Blois is er bij het WK in Bakuriani (Georgië) niet in geslaagd een medaille te veroveren. De Lierenaar leek in een ultiem moment een plek in de halve finale te hebben veroverd, maar werd gediskwalificeerd. Daarmee zit zijn toernooi erop.

Voetbal - Richard Langeveld wordt de assistent-trainer van Marc Dijkhuizen bij Sportclub Monster. Langeveld is nu bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer bij vierdeklasser Quintus, maar neemt daar deze zomer afscheid.

Voetbal - Timo Ploemen voetbalt vanaf komend seizoen voor FC 's-Gravenzande. De 29-jarige linksback uit Monster komt over van Forum Sport, waar hij momenteel bezig is aan zijn zevende jaargang. Eerder was hij actief voor Westlandia.

Voetbal - Vierdeklasser Quintus kwam dinsdagavond toch niet in actie. De competitiewedstrijd tegen VCS werd op het laatste moment afgelast, omdat de lichtinstallatie het niet deed. Het tweede veld was afgekeurd, dus kon daar ook niet gespeeld worden.

Dinsdag

Voetbal - Een aantal clubs uit onze regio komt dinsdagavond in actie. Vierdeklasser Quintus speelt in competitieverband tegen VCS. In het Haaglanden Voetbal Toernooi neemt Westlandia (zo) het op tegen Forum Sport en speelt de zaterdagselectie van Westlandia een uitwedstrijd tegen RKAVV. KMD krijgt Quick Steps op bezoek. In de Voetbal Rijnmond Cup treft Excelsior Maassluis RVVH. Alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Maandag

Voetbal - Sarina Wiegman is maandagavond uitgeroepen tot coach van het jaar bij de Fifa. De in Monster woonachtige voetbaltrainer werd afgelopen zomer Europees kampioen met de nationale ploeg van Engeland. Wiegman won de prestigieuze prijs eerder al in 2017 en 2020.